sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Yrittäjyys


Meillä oli Salon seudun ammattikoulussa yrittäjyyspäivä. Ihmiset tulivat puhumaan meille yrittäjyydestä ja heidän kokemuksistaan siitä. Itse opin jopa muutaman uuden asian. Meillä oli puhumassa kuusi ihmistä kuuden tunnin aikana. Jokainen sai vähän alle tunnin puheenvuoron. Meidän juontajamme oli taikuri Aatu Itkonen, joka päivän lopuksi hän teki taikashown.

Kuva otettu pinterestistä

Metsämarja Aittokoski oli päivän ensimmäinen esiintyjä. Aittokoski on Pikkuli lastensarjan käsinkirjoittaja ja editoija. Pikkuli on pieni lintu joka seikkalee Tv:ssä ja kirjoissa. He ovat myös tehneet mobiilipelejä Pikkulille. Hän puhui meille myös hänen elämästään ja hänen tuotantoyhtiöstään. 

Toisena puhujana meillä oli osuuskunnan edustaja. Osuuskunta auttaa selvittämään yksityiskohtia yrityksen perustamisesta. Osuuskunnan avulla voit vaikuttaa opintotukiin ja verotukseen. Samalla saat mahdollisuuden omatoiminimeen.

Op pankki puhui meille heidän omasta laskutuspalvelustaan, josta saa oman y-tunnuksen. Palvelu kuulemma huolehtii lakisääteisistä ilmoituksista ja sinulle jää enemmän aikaa tuottaviin töihin. Lisäksi he puhuivat meille vähän myös. Yriittäjien tienaamisesta ja miten voit toimia veroituksen kanssa yrittäjänä.

Kuva otettu pinterestistä


Koripalloilija Juho Nenonen puhui meille hänen työpaikoistaan, elämästään ja epäonnistumisista. Hän pelasi koripalloa Argenttiinassa, mutta muutti takaisin Suomeen pelaamaan Vilppaaseen. Nenosella on ollut paljon ammatteja. Hän valmistui Itä-suomen yliopiston kauppisalalta.

Yrityssalon palvelut kohdistuvat yrityksille. He huolehtivat ja neuvovat yrittäjiä. Yrityssalo järjestää tapahtumia, joista voi saada jopa kolme opintopistettä ja he antavat starttirahaa yrityksille.

Johanna vainio puhui meille yrittäjistä ja yrittäjyyden kasvattamisesta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti