keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Kuva analyysi

Analysoitava kuva

Se, mitä kuvassa mainostetaan, on hieman epäselvää. Joku voisi uskoa, että siinä mainostetaan lakanoita. Toinen voisi sanoa, että siinä mainostetaan ompelutarvikkeita. Itse uskon, että tämä on vain kuva, jossa ei mainosteta kumpaakaan. 

Oletetaan, että kuvaa mainostetaan tekstiilialasta kiinnostuneille ihmisille. Sen takia kuvassa on tekstiilejä ja ompelukone. Lattialtakin löytyy laatikko täynnä lankoja ja neuloja. Ihminen, joka ei tiedä tekstiilialasta mitään, saattaa kiinnittää huomion vain kuvaan pääpiirteittäin. Kuva onnistuu herättämään kiinnostusta. 

Mainoksesta tulee viileä tunne. Se johtuu siitä, että kuvassa on niin paljon kylmiä sävyjä. Tausta on vaaleanruskea, eli se on hyvin neutraalin värinen. Kuva koostuu sängystä ja sen harmaista lakanoistaOmpelupisteestä (Lamppu, ompelukone ja kasvi), ompelulaatikosta, tuolista ja vaaleanruskeasta taustasta. 

Kun sinä katsot mainosta, katseesi kiinnittyy joko sänkyyn tai ompelukoneeseen. Kuva on muokattu näyttämään rosoiselta, jotta mainos antaisi vanhanaikaisen tunteen. Lakanat on editoitu “pomppaamaan” taustasta. Patjaakin on myös korostettu. 

Kuva on hieman mielialakuvan tyyppinen, eli tämäntyyppisiä kuvia löytäisit PinterestistäMainos edustaa selvästi luonnonläheisyyttä ja käsityötä. Tämä kuva on tyypillinen sisustuskuva, mutta se ei ole tyypillinen lakanamainos. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti