torstai 7. lokakuuta 2021

Iinan kristallipuoti ja hoitola


Iinan kristallipuoti ja hoitolan logo




Iinan kristallipuoti ja hoitolan nettisivut


Iinan kristallipuoti ja hoitola on kivijalkamyymälä Halikossa Turuntiellä. Nykyään heillä on myös myymälä Turussa, joka aukesi Kerttulinkadulle. Ne jotka eivät asu Varsinais-suomessa, voivat myös shoppailla heidän verkkokaupassaan.

Idea

Lähdin toteuttamaan heille tuotekuvia nettikauppaan ja somekuvia. Ideana oli pitää kuvat väriteeman sisällä. Kuvat olisivat simppeleitä mutta niissä kuitenkin olisi yksityiskohtia. Sain asiakkaalta aika "vapaat kädet" joka vaikeutti ideoimista



Mindmupissa tehty suunnitelma.



Luonnokset



Kokosin samalle paperille hyväksytyt luonnokset, valitettavasti en saanut kuvaa käännettyä tänne blogiin

Kuvat

Asiakkaan kuvat pitivät olla neliö-kuvia (1:1) nettikauppaan ja Facebookkiin ja Instagamiin kuvat saivat olla joko neliö-kuvia tai suorakulmio kuvia(1280x720px).

Tässä hieman kuvia työpisteistäni kun kuvasin

Luu-korut telineessä




Tarot kuvaukset


Peilikuvia

Stailauskuvat

Luu korut


Luu riipukset telineessä. Musta tausta


Näiden kaulakorujen kuvauksessa minulla oli jonkin verran vaikeuksia. en oikein tiennyt miten saan kaikki korujen yksityiskohdat näkymään. En halunnut ottaa koruista montaa yksittäistä kuvaa. Sain Iinan kristallipuodilta ja hoitolalta tuotteiden mukana telineen johon pystyin ripustamaan kaulakorut. 

Vaikein asia näiden tuotteiden valokuvaamisessa oli se, että sain korut samalle tasolle telineessä. Niiden asettelussa menikin tovi.

Muistikirjat

 Nämä kuvat olivat ensimmäisiä jotka otin, näissä oli hieman kiire, koska asiakas halusi nämä takaisin mahdollisen nopeasti, kirjat menivät myyntiin.

Nahkaiset muistikirjat sammaleen päällä.


Nahkaiset muistikirjat sammaleen päällä.

Rider Waite tarot kortit

Tämän tuotteen kuvaamisesta nautin eniten, minulla oli erilaisia suunnitelmia tämän varalle, mutta toteutusvaiheessa huomasin tämän asettelun olevan paras. Omasta mielestäni auringonvalo sopii kuviin mainiosti, vaikka usein sanotaan että auringonvalon kanssa on huono leikkiä valokuvauksessa.

Itse pidän taustan rouheudesta, siitä tulee hieman vanha fiilis kuvaan. Pyrin ottamaan kuvat myös siten että kaikki tuotteen teksti näkyy selvästi.

Rider Waite tarot pakka

Rider Waite tarot pakka.

Peilikuvat, riipukset

Kuvissa halusin testata uutta tekniikkaa, jossa otan kuvia tuotteista jotka ovat peilin päällä. Heijastin peiliin kuvaa tietokoneen näytöstä. Näiden kuvien otossa oli vaikeinta löytää sopiva silkki tausta tietokoneeltani, monissa kuvissa oli vesileima.


Seleniitti riipukset liilalla silkkitaustalla. Kuvattu peilin päällä


Seleniitti riipukset liilalla sikkitaustalla. Kuvattu peilin päällä.


Seleniitti riipukset liilalla silkkitaustalla. Kuvattu peilin päällä.


Seleniitti riipukset vaalean liilalla silkki taustalla. Kuvattu peilin päällä.

Riipukset peilin päällä, kukkatausta.



"Hippu" rannekorut

Itse en oikein pitänyt näiden kuvien toteutuksesta, uskon että kuvista olisi tullut parempia jos minulla olisi ollut käsimalli jonka käteen olisin voinut laittaa rannekorut.

"Hippu" rannekorut kulhossa, puu alustalla. Kuihtunut oksa ja liila tausta.


"Hippu" rannekorut sydämen muodossa. Liila maalattu tausta.

Lähikuva "hippu" koruista valkoisella taustalla



Pullot peilin päällä

Tiesin heti että haluan kuvata pulloja tällä menetelmällä, itse pidän hyvin paljon lopputuloksesta. Näiden valokuvien oton aikana kylläkin toivoin että minulla olisi isompi peili, ja tietokoneen näyttö. Onneksi kuvat kuitenkin onnistuivat paremmin kuin odotin.

Pullot peilin päällä, vihreä vesitausta.


Pullot peilin päällä, sininen vesitausta.


Pullot peilin päällä, vihreä koivunlehti tausta.



Tuotekuvat

Kaikki kuvat otettiin valkoisella A2 paperilla. Ärsyttävää näissä kuvissa oli käsittelyvaihe kun löysin kuvista pieniä karva hiukkasia joita piti editoida sieltä pois.

Pullot

Kirjat


Nahkainen muistikirja

Nahkainen muistikirja

Nahkainen muistikirja "mandala"

Nahkainen muistikirja

Nahkainen muistikirja




Nahkainen muistikirja

Nahkainen muistikirja

Kivet ja kristallit



Riipukset


























Rannekorut

"Pyöreä" rannekorut kasassa


"Pyöreä" rannekoru kasassa

Rannekoruja kasassa






Tarot pakka

Tarot pakka oli todella helppo kuvata, editoinnissa huomasin että pakassa oli tahroja käytön jäljiltä (Pakka oli mallikappale), joten editoin niitä pois.

Rider Waite tarot pakka.



Hylätyt ideat

Tästä osiosta löytyy kuvat jotka eivät sopineet Iinan kristallipuodin ja hoitolan teemaan tai olivat muuten vaan huonoja vaikka idea oli alunperin hyvä.

Puuta ja paperia taustana, seleniitti riipus.


Riipuksia


Luu-korut

Luu-korut kuva toisesta kulmasta katsottuna auringonpaisteen kera.
  



Itsearviointi

Itseäni harmitti hieman, että tuotekuvista ei tullut sen laatuisia kuin olisin halunnut. Valitettavasti jotkut tuotteet olivat niin pieniä, että niitä oli vaikeaa kuvata. Alkuperäisessä suunnitelmassani en ottanut huomioon tuotteiden kokoa ja en kuvitellut että kameroilla olisi vaikeaa tarkentaa niihin. Tämän takia kuvia piti ottaa kaukaa ja käsittelyvaiheessa "cropata" eli suurentaa paljon. Tämä valitettavasti aiheutti sen, että jotkut kuvat eivät olleet niin tarkkoja kuin halusin. Olisin toivonut että olisin järjestänyt enemmän aikaa stailauskuviin, niitä tuli vähemmän kuin halusin.

Olisin myös halunnut tuotekuvista valoisampia, yritin hyvin kauan saada kaikki varjot tuotteiden ympäriltä pois, mutta kun sain toisen varjon pois, toinen ilmestyi. 

Omasta mielestäni stailauskuvat olivat ihan hyviä, erityisesti olen ylpeä peilin kautta otetuista kuvista. Pidin myös kirja-kuvista, ne ovat hyvin paljon minun omaa tyyliäni. Olisin vain toivonut, että olisin saanut ylimääräisen kiillon kirjojen kansista pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti