torstai 22. elokuuta 2019

Oranssi on kurinalainen pääväri

Tässä on kolme moodboardia kuudesta eri aiheesta. Nämä teokset syntyivät yhteistyössä minun, Elman ja Claudian kanssa. Teokset ovat kaikki erilaisia niin värimaailmoidensa, kuin toteutustapojensa kanssa. Näiden kanssa väännettiin ja käännettiin mutta loppujen lopuksi olimme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.

2 pääväriä ja 1 tehosteväri

2 pääväriä, 1 tehosteväri-otettu kameralla

Kuva koostuu kahdesta pääväristä; kullasta ja mustasta. Tehostevärinä toimii valkoinen. Kuvan inspiraatio syntyi materiaalikirjastossa, kun selailimme kankaan ja marmorin paloja. Valitsimme kuvan toiseksi pääväriksi mustan marmorilaatan, johon oli ripoteltu mukaan kultapölyä. Kuvan kokoamisvaiheessa huomasimme kuitenkin marmorilaatan uppoavan taustaan liian hyvin, joten haimme sen alle valkoisen rautaristikon. Meidän piti myös päättää otammeko toiseksi pääväriksi kultaisen vai vihreän. Meillä oli enemmän kultaista rekvisiittaa, eli sivutimme vihreän värin. Vaikka kultaista väriä oli tarpeeksi, halusimme sitä vielä enemmän. joten otimme kaikki Claudian korut ja asettelimme ne valkoiselle laatalle.  Kuvan otimme kameralla meidän koulumme valokuvaustudiossa.

Kurinalainen tunnelmoija

Kurinalainen tunnelmoija-Tehty leikkaa ja liimaa tavalla

Teimme tämän teoksen leikkaa ja liimaa tyylillä. Leikkasimme kaikki kuvat lehdistä, joita löysimme luokastamme. Teemana oli kurinalaisuus, mutta kuitenkin kuvien piti olla tunnelmallisia. Etsimme kuvia jotka olivat hyvin neutraaleja ja sopivat yhteen toistensa kanssa. Sisustuskuvat tulostimme suuremmaksi, kun ne olivat liian pieniä. Moodboard tehtiin A3 paperille, jotta työstä ei tulisi liian iso.

Oranssi on uusi musta

Oranssi on uusi musta-Kuvat on otettu Pinterestistä ja boardi on tehty Canvalla

Tämä teos on minun mielestäni hienoin kaikista kolmesta. Aluksi mietimme, että teemmekö me boardin TV-sarjasta nimeltään Orange is the new black, vai teemmekö jotain muuta. Päätimme tehdä moodboardin sisustuskuvista. Olen aina pitänyt boheemista sisustuksesta, jota tämä moodboard edustaa. Ehkä tässä voi huomata hieman retroa tyyliä heitettynä sinne sekaan. Boheemiin tyyliin sopii loistavasti lämpöinen oranssi ja tummansininen. Aloitimme tämän boardin tekemisen tekemällä pinterest taulun nimeltä Oranssi on uusi musta. Laitoimme sinne kaikki sopivat oranssit sisustuskuvat joista pidimme. Sitten tajusimme, että musta, oranssi ja valkoinen sisustus oli vähän tylsä, joten päätimme käyttää boheemi vaikutteista sisustusta. Päätimme käyttää tummansinistä toisena moodboardin värinä. Toteutimme lopullisen moodboardin Canvalla, joka helpotti työmme prosessia paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti