maanantai 8. maaliskuuta 2021

Asiakaspalvelua Rustalla

Rustan asiakaspalvelun tavoitteena on tyytyväiset asiakkaat, jotka antavat positiivista palautetta meille myyjille ja asiakkaan läheiselle, joka saa heidän läheisensä tulemaan ostoksille Rustaan. Tärkeää on että he saavat myymälästä ja myyjistä hyvän vaikutuksen ja haluavat palata takaisin piakkoin. 

Asiakkaat haluavat tulla huomioiduksi ja että heidän tarpeitansa kuunnellaan. Myyjän kuuluu olla myymälässä juuri heitä varten. Vaikkakin sinulla on esim. tuotteiden hyllytys kesken, sinun silti kuuluu tervehtiä ja auttaa asiakasta tarpeen tullen. Muut työt voi hoitaa myöhemminkin.

 Asiakas ei halua olla kaupassa liian kauaa etsimässä tuotetta ja toivommekin, että asiakkaalla on tervetullut olo myymälässämme ja hän uskaltaa kysyä myyjältä apua. Me emme halua että asiakkaalle jää huono "fiilis" yrityksestämme ja lähde pois ilman tuotetta, joka mahdollisesti löytyisikin myymälästä. Sen takia se on tärkeää, että myyjä tervehtii iloisesti vastaantulevia asiakkaita.

Kun myyjä "moikkaa" asiakasta, se keventää tunnelmaa ja toimii tietynlaisena "jäänrikkojana". Se voi helpottaa asiakkaan lähestymistä myyjää kohti. Äänen sävy on myös myyjällä hyvin tärkeä. Jos myyjällä on surullinen äänensävy, en välttämättä haluaisi lähestyä häntä, mutta jos hänellä on iloinen äänensävy voisinkin mennä puhumaan hänelle.

Kun keskustelet asiakkaan kanssa, sinun kuuluu olla kohtelias ja ammattimainen. Jos asiakas ostaa esim. lahjapaperia sinun kannattaa tehdä lisämyyntiä ja kysyä tarvitseeko hän myös lahjanarua. 

Haluamme ratkaista kaikki ongelmat nopeasti ja mahdollisimman tehokkaasti. Asiakas ei halua odottaa ongelman ratkaisua kauaa, vaan myyjän täytyy selvittää ratkaisu mahdollisimman nopeasti. Jos myyjä ei tiedä kysymykseen vastausta hän sanoo "en tiedä mutta selvitän" ja käy kysymässä joltain joka tietää. Mieluiten mahdollisimman nopeasti.

Välillä tulee vastaan hieman vaikeampia asiakkaita, jotka eivät välttämättä ole tyytyväisiä palveluumme. Vaikkakin suurimmaksi osaksi myyjä ei oikeasti ole syypää siihen, häntä usein syytetään. On kuitenkin tärkeää muistaa olla kohtelias asiakkaalle ja yrittää ratkaista tilanne mahdollisimman rauhallisesti. Ja täytyy myös muistaa että asiakas ei aina ole perillä koko tilanteesta ja hänellä saattaa olla huono päivä Asiakaspalvelijan on tärkeää oppia ottamaan kritiikkiä vastaan ja sisäistämään se ja tietyissä tilanteissa päästämään se "toisesta korvasta ulos".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti