maanantai 3. tammikuuta 2022

Aarresaarren kirpputori

Aarresaaren muraali

 Aarresaari on kirpputori ja kahvio Salon ydinkeskustassa. Kävelymatkan päässä linja-auto, sekä rautatie asemalta. Tilava ja viihtyisä myymälä yli kolmellasadalla myyntipaikalla. 

Myymälän kartta:Myyntialueet

Myymälässä on erilliset osastot lampuille, tauluille, urheiluvälineille ja matoille. Näitä tuotteita voi myös pitää pöydissä. 

Pöydät ovat 120cm leveitä, pöytä rekin kanssa on 120cm+85cm. Pelkkiä rekkitankoja on myös mahdollista vuokrata tarpeen mukaan. 

Hyllypaikat ovat 80cm leveitä ja noin pari metriä korkeita.

Pöytä rekillä 20€/vko

Pöytä rekillä 18€/vko (kirpputorin takaosa)

Pöytä rekittä 16€/vko

Rekkitanko 14€/vko

Hyllypaikka 12€/vko

Vitriinithylly 7€/vko

Koko vitriini 14€/vko

Myyntilattiat alkaen 100€/kk

Myytihuoneet alkaen 200€/kk


Tuotteet ja palvelut:

50/50

Tämän palvelun avulla sinun ei tarvitse maksaa pöytävuokrasta eikä tuotteiden hinnoittelusta. Me siis hinnoittelemme tuotteet puolestasi. Henkilökunta valitsee myös pöydän itse. Tuot vain tuotteet myymälään nimen kera. Tilitysvaiheessa jaamme saldon puoliksi. Henkilökunta pakkaa myymättömät tuotteet pois pöytävuokran loppuessa.

25/75

Tämän palvelun avulla hinnoittelemme ja siistimme pöytäsi. Vuokraaja maksaa vuokran ja me otamme 25% pöydän tuotoista. Tässä palvelussa vuokraaja saa valita pöytäpaikan itse. Vuokra-ajan loputtua, henkilökunta pakkaa myymättömät tuotteet pois

Siivouspalvelu 

5€vko (1€/pv) Jos sinulla ei ole aikaa käydä siivoamassa pöytääsi joka päivä, voit ostaa siivouspalvelun jossa henkilökunta siistii pöytäsi päivittäin (ei viikonloppuisin). Jos sinulla on joku meidän erikoispalveluistamme, palvelu tulee automaattisesti ilman lisämaksua.

Pöydän vuokraus

Vuokra-aika voi alkaa mistä päivästä tahansa, mutta sen täytyy olla pituudeltaan vähintään 7vrk. (Erikoispalvelut vähintään 1kk) Kun varaus tehdään, samassa täytetään sopimukset ja luetaan ehdot.

Kun varaat pöydän, saat henkilökohtaisen asiakasnumeron ja saat hinnoittelua varten hinnoittelu-arkkeja ilmaiseksi 1 arkki per. vuokrattu viikko. Lisä-arkkeja saa hintaan 0,50€ niin monta kuin haluaa. Arkeissa on 33 hintalappua ja jokaisessa lapussa näkyy viivakoodi, asiakasnumero ja pöytäpaikka. Hintalappu asetetaan siten että viivakoodi ei taitu. Jos viivakoodi taittuu, sitä ei pystytä skannaamaan, siinä tapauksessa kassamyyjä myy tuotteen asiakasnumeron avulla, joka näkyy myös hinta-lapussa. Kannattaa varmistaa, että kaikki kolme näkyvät selvästi.

 Alennusprosentti on mahdollista asettaa varattuihin alueisiin koska vain. Saat jopa valmiiksi tehdyn lapun kassalta. Jos pöydässä on kaksi vuokraajaa(porukkapöytä) tai enemmän, kaikilla vuokraajiilla täytyy olla sopimus kirjoitettuna. 


Pöydän omistaja voi myös viedä mattoja, tauluja, urheiluvälineitä ja valaisimia aikaisemmin mainituille osastoille. Vitriiniin saa maksutta viedä muutaman pienen tuotteen. Hälyttimiä saa kassalta edullisin hinnoin.

Nettiseuraus

Netti tunnukset ovat myös hyvä vaihtoehto myynnin seuraamiseen. Aarresaareen voi joko soittaa tai tulla kysymään paikan päältä nettitunnuksia. Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudut kirpparikalle.net sivuille. Sovelluksen voi ladata myös playkaupasta.
Sieltä pystyt seuraamaan myyntejäsi. Kirjoittamaan hintalappuja jotka tulostetaan kassalla. Ja seuraamaan varauksiasi.


Kahvio:

Kahvion pullat ja munkit tulevat Teijun keittiöltä tuoreena joka aamu. (ei aina viikonloppuisin) Jos päivän mittaan herkut loppuvat vitriinistä, otamme omia leivoksiamme vitriineihin. Luonnollisesti voit ostaa pullia mukaan kotiinkin. Kahvia menee älyttömän paljon ja sen kulumista pitääkin valvoa tarkkaan ja keittää sitä mukaa. Kahvin lisäksi löytyy kaakaota ja teetä.
Kahviosta löytyy myös itse täytettyjä sämpylöitä. Sämpylät tulevat myös teijun keittiöltä. 

Muitakin herkkuja kuten "pusuja" ja välipalakeksejä saa vitriinistä. Kahviostamme löytyy myös päivän lehdet (Salon seudun sanomat, iltapäivälehdet)

Kahvio ja vitriini


Perinteinen päivä aarresaarella:

Aamuvuoro:

Päiväni usein alkaa pullien laitolla vitriiniin ja kahvin keitolla. Sen jälkeen täytetään sämpylät.

Kassat avataan klo 10 vaikka asiakkaita saattaakin olla myymälässä ja kahviossa aikaisemmin.

Päivän aikana myyjät päivystävät kassalla ja siistivät myymälää ja pöytiä, joskus myös hinnoitellaan tuotteita eri tahoille.

Iltavuoro:

Sammutetaan myymälästä valot.

 Tehdään ilta siivous. Pestään astiat ja viedään ne paikalleen. Imuroidaan matot, pestään lattiat ja vessat. Putsataan vitriinit ja sammutetaan niistä valot. Pyyhitään pöydät ja tasot. Katsotaan että kahvio on toimitavalmis aamuun.

 Lasketaan kassat. Sammutetaan kahvion valot. Viimeiseksi lukitaan ovet.

Työturvallisuus:

Pidetään myymälä/kahvio ja työtilat siisteinä.

Viedään hinnoiteltuja tuotteita myymälään kärryjen avulla.

Käytämme pumppukärryjä painavien tuotteiden siirrossa.

Pidämme nuppineulat kulhoissa siististi.

Ensiaputarvikkeita on lähellä.


Työhyvinvointi:

Varmistan että syön hyvin ennen töihin lähtöä.

Otan tarpeeksi ruokaa mukaan pidemmille vuoroille.

Otan aina juomapullon töihin, jotta pysyn nesteytettynä.

Vaihtelen kenkiä päivän aikana tarpeen tullen

Nukun tarpeeksi yöllä.

Kysyn apua jos sitä tarvitsen.

En nostele painavia asioita yksin tai ilman apuvälineitä.


Kassajärjestelmän vaihto ja siihen sopeutuminen:

Noin puolessa välissä työssäoppimistani Aarresaaren kassajärjestelmä vaihtui Kirppisvarauksesta Kirpparikalleen. siirtymän piti olla nopea mutta siinä menikin muutama päivä. Järjestelmä oli vieras kaikille, onneksi kassojen käyttö oli helppo oppia. Vuokrien pidennyksessä ja teossa olikin alussa vaikeuksia. Nykyään järjestelmät toimivat sulavasti ja helposti. Ongelmia on harvoin.

Sometoiminta:

Aloitin somen tekemisen rauhallisesti ja niinsanotusti "kokeilin kepillä jäätä". Keskustelin paljon työnantajani kanssa siitä, mitä Aarresaaren some-alustoille haluttiin ja mitä ei. Tein somekalenterin johon merkkasin postauspäivät ja mitä jokapäivänä tehtiin. 

 Postauskalenteri oli minulle niinsanotusti stressaava, joten tein enemmänkin "To Do" listan asioista joita minun täytyy tehdä viikon aikana. Alkuvaiheessa kalenterin/To do:n seuraaminen oli haastavaa, mutta kun sain varmuutta ja kokemusta hieman lisää, kaikki alkoi luistamaan.

Rohkaisevaa oli nähdä kävijätiedoista sivun näkyvyyden nousu. Tykkäyksiä ja seuraajiakin alkoi ilmestymään lisää.

Somepostauksiani

Melkein kaikissa some-postauksissani käytin Canvaa. Aarresaaren päätiedotuskanava on tietenkin heidän nettisivunsa ja Facebook. Kaikki tekemäni postaukset menivät Facebook sivuille. Tässä muutama postaus:

Jouluarvonta
Ilmaispöytä


Joulun toivotukset


Joulun aukioloajat


Uudenvuoden toivotukset

Asiakas analyysi:Mitä sain työssäoppimisjaksolta irti?:

Jaksolla opin erillaisten kassajärjestelmien käytöstä, kahvilakäyttäytymistä, kehitin älyttömästi asiakaspalvelu taitojani ja tietenkin opin sometoimintaa.


Itsearviointi

Mitä osaan: 

Koen asiakaspalvelun erityisen miellyttävänä ja osaan keksiä vaikeillekkin asiakkaille parhaan palvelutavan. Pystyn keskustella "smalltalkkia" asiakkaiden kanssa helposti. Käytän lisämyyntikysymyksiä kassalla.

Kehityskohteet:

Minun täytyy oppia kiinnittämään huomiota paremmin asioihin kiireessä. Saatan "hutiloida" työt läpi jos on liikaa painetta. Tripla tarkastan asiat läpi jos en ole jostain varma, se voi olla muille ärsyttävää. Tästä pääset Aarresaaren nettisivuille

Tästä pääset Aarresaaren Facebook sivuilleEi kommentteja:

Lähetä kommentti