maanantai 3. tammikuuta 2022

Aarresaarren kirpputori

Aarresaaren muraali

 Aarresaari on kirpputori ja kahvio Salon keskustassa. Kävelymatkan päässä linja-auto, sekä rautatie asemalta. Tilava ja viihtyisä myymälä yli kolmellasadalla myyntipaikalla. 

Myymälän kartta:

Myyntialueet

Myymälässä on erilliset osastot lampuille, tauluille, urheiluvälineille ja matoille. Näitä tuotteita voi myös pitää pöydissä.

Pöydät ovat 120cm leveitä, pöytä rekin kanssa on 120cm+85cm. Pelkkiä rekkitankoja on myös mahdollista vuokrata tarpeen mukaan. 

Hyllypaikat ovat 80cm leveitä ja noin pari metriä korkeita.

Vitriinit ovat myös vuokrattavissa hyllyittäin. 28€/kk (1€ per. pv)

Myytihuoneet alkaen 200€/kk

Tuotteet ja palvelut:

50/50

Tämän palvelun avulla sinun ei tarvitse maksaa pöytävuokrasta eikä tuotteiden hinnoittelusta. Me siis hinnoittelemme tuotteet puolestasi. Tuot vain tuotteet myymälään nimen kera. Tilitysvaiheessa jaamme saldon puoliksi. Henkilökunta pakkaa myymättömät tuotteet pois pöytävuokran loppuessa. Säilytysaika on 5vrk ja sen jälkeen tuotteet hinnoitellaan hyväntekeväisyyteen.

Siivouspalvelu 

5€vko (1€/pv) Jos sinulla ei ole aikaa käydä siivoamassa pöytääsi joka päivä, voit ostaa siivouspalvelun jossa henkilökunta siistii pöytäsi päivittäin (ei viikonloppuisin).

Pöydän vuokraus

Vuokra-aika voi alkaa mistä päivästä tahansa, mutta sen täytyy olla pituudeltaan vähintään 7vrk.
Kun varaat pöydän, saat henkilökohtaisen asiakasnumeron ja saat hinnoittelu-arkkeja ilmaiseksi 1 arkki per. vuokrattu viikko. Lisä-arkkeja saa 0,50€ niin monta kuin haluaa. Samalla täytetään vuokrasopimukset. Kiinniolopäivät eivät sisälly vuokra-hintaan. Alennusprosentti on mahdollista asettaa.

Pöydän omistaja voi myös viedä mattoja tauluja, urheiluvälineitä ja valaisimia aikaisin mainitsemilleni osastoille. Vitriiniin saa maksutta viedä muutaman pienen tuotteen. Hälyttimiä saa kassalta edullisin hinnoin.

HintataulukkoKahvio:

Kahvion pullat ja munkit tulevat Teijun keittiöltä tuoreena joka aamu. Jos päivän mittaan herkut loppuvat vitriinistä, otamme pakkasesta omia pulliamme sulamaan. Luonnollisesti voit ostaa pullia mukaan kotiinkin. Kahvia menee älyttömän paljon ja sen kulumista pitääkin valvoa tarkkaan ja keittää sitä mukaa. Kahvin lisäksi löytyy kaakaota ja teetä.
Kahviosta löytyy myös itse täytettyjä sämpylöitä. Sämpylät tulevat myös teijun keittiöltä. 

Muitakin herkkuja kuten pusuja ja välipalakeksejä saa vitriinistä. Kahviostamme löytyy myös päivän lehdet (Salon seudun sanomat, iltapäivälehdet)

Kahvio ja vitriini

Perinteinen päivä aarresaarella:

Päiväni usein alkaa pullien laitolla vitriiniin ja kahvin keitolla. Sen jälkeen täytetään sämpylät.

Kassat avataan klo 10 vaikka asiakkaita saattaakin olla myymälässä ja kahviossa aikaisemmin.

Päivän aikana myyjät päivystävät kassalla ja siistivät myymälää ja pöytiä, joskus myös hinnoitellaan tuotteita eri tahoille.

Illalla tehdään ilta siivous ja kassat laitetaan turvaan kassakaappiin.


Kassajärjestelmän vaihto ja siihen sopeutuminen:

Noin puolessa välissä työssäoppimistani Aarresaaren kassajärjestelmä vaihtui Kirppisvarauksesta Kirpparikalleen. siirtymän piti olla nopea mutta siinä menikin muutama päivä, eli emme pystyneet antamaan tilityksiä muutamaan päivään. Järjestelmä oli myös vieras kaikille myyjille, onneksi kassojen käyttö oli helppo oppia. Vuokrien pidennyksessä ja teossa olikin vaikeuksia. Nyt kaikki onkin kunnossa.

Sometoiminta:

Aloitin somen tekemisen rauhallisesti ja niinsanotusti "kokeilin kepillä jäätä". Keskustelin paljon työnantajani kanssa siitä, mitä Aarresaaren some-alustoille haluttiin ja mitä ei. Tein somekalenterin johon merkkasin postauspäivät ja mitä jokapäivänä tehtiin. 

 Postauskalenteri oli minulle niinsanotusti stressaava, joten tein enemmänkin "To Do" listan asioista joita minun täytyy tehdä viikon aikana. Alkuvaiheessa kalenterin/To do:n seuraaminen oli haastavaa, mutta kun sain varmuutta ja kokemusta hieman lisää, kaikki alkoi luistamaan.

Rohkaisevaa oli nähdä kävijätiedoista sivun näkyvyyden nousu. Tykkäyksiä ja seuraajiakin alkoi ilmestymään lisää.

Somepostauksiani

Melkein kaikissa some-postauksissani käytin Canvaa. Aarresaaren päätiedotuskanava on tietenkin heidän nettisivunsa ja Facebook. Kaikki tekemäni postaukset menivät Facebook sivuille. Tässä muutama postaus:

Jouluarvonta
Ilmaispöytä


Joulun toivotukset


Joulun aukioloajat


Uudenvuoden toivotukset

Asiakas analyysi:Mitä sain työssäoppimisjaksolta irti?:

Jaksolla opin erillaisten kassajärjestelmien käytöstä, kahvilakäyttäytymistä, kehitin älyttömästi asiakaspalvelu taitojani ja tietenkin opin sometoimintaa.


Tästä pääset Aarresaaren nettisivuille

Tästä pääset Aarresaaren Facebook sivuilleEi kommentteja:

Lähetä kommentti